Landmeter-Expert Zonnebeke

U zoekt een landmeter-expert in Zonnebeke voor opmetingen, schattingen en plaatsbeschrijvingen? Harm boutte is een landmeter-expert uit Ieper en staat u bij in een breed gamma van diensten.

Opmetingen in Zonnebeke

Heeft u bouwplannen en wilt u een perceel grond in Zonnebeke laten opmeten? Heeft u een te verkavelen terrein? Moet uw nieuwbouw uitgezet worden? Verkoopt/koopt u een (deel) van een perceel? Bij elk van deze gevallen kunt u beroep doen op de vakkundige kennis van landmeter-expert Boutte. Landmeter Boutte staat ter beschikking voor zowel particulieren als bedrijven, openbare diensten, aannemers, notarissen en architecten.

Schattingen in Zonnebeke

Wilt u een grondige en objectieve schatting van je huis of appartement? Heeft u ten gevolge van nalatenschap een onafhankelijke deskundige nodig bij de verdeling van je vastgoed? Landmeter Boutte staat op de lijst van landmeters-experten van het kwaliteitscharter van de Vlaamse belastingdienst inzake erfbelasting (vroegere successie). Doe dus beroep op de schat expertise van deze landmeter-expert in Zonnebeke voor een grondige waardebepaling van jouw onroerende goederen.

Plaatbeschrijvingen in Zonnebeke

Nood aan een gedetailleerde, schriftelijke plaatsbeschrijving bij de huur of verhuur van een pand? Maak dan gebruik van de onafhankelijke en gedetailleerde plaatsbeschrijving voor vastgoed en vermijd problemen achteraf. Wij zijn gespecialiseerd in zowel een constructieve als locatieve plaatsbeschrijving. Dankzij onze flexibele werking ontvang je snel het nodige verslag.

Landmeter-Expert in Zonnebeke

Opmeting handelspand te Passendale

Veelgestelde vragen

STRIPE

Een landmeter hanteert geen standaardtarieven want iedere opdracht vereist maatwerk. De diensten van een landmeter worden namelijk vergoed door een ereloon, waarvan de prijs afhankelijk is van meerdere factoren. Zo varieert de kostprijs naargelang de grootte van het perceel, de toegankelijkheid, de moeilijkheid en dringendheid van de opdracht. Als u wil weten hoeveel uw opdracht precies zou kosten, kunnen wij steeds vrijblijvend een offerte op maat opmaken.

Wanneer de grenzen wijzigen i.v.m splitsing/ruiling/verkavelen van gronden of wanneer het opmetingsplan nodig is voor een officiële instelling. Bij een proces-verbaal van afpaling.

  • De oppervlakte van de grond. Hoe meer grond, hoe duurder de prijs.
  • De oriëntatie van de grond Is uw woning naar het zuiden gericht? Of naar het noorden?
  • De bewoonbare oppervlakte Hoe groter de bewoonbare oppervlakte van het huis of het appartement, hoe hoger de waarde van het onroerend goed geschat zal worden. Een kelder en niet-ingerichte zolder behoren niet tot bewoonbare ruimtes.
  • De ligging van de grond Een bouwgrond in Knokke is duurder dan dezelfde bouwgrond in Rollegem.
  • De staat van het onroerend goed In welke staat is de woning? Is de woning goed onderhouden? Is er een centrale verwarming? Is de elektriciteit in orde? Is het gebouw geïsoleerd? Is er enkel of dubbel glas? Is er een EPC-attest aanwezig?
  • De afwerking van het huis Met welke materialen werd het huis afgewerkt? Hoe werd het huis afgewerkt
  • De ouderdom van de woning Is de woning vernieuwd? Moet alles nog vernieuwd worden? Of is alles vernieuwd, behalve de badkamer?
  • Het soort woning Is het onroerend goed een handelspand, rijwoning, villa, opbrengstwoning of een loods? Is er veel of weinig vraag naar dit soort woningen?
  De bereikbaarheid van de woning Bevindt het onroerend goed zich in een stad of op het platteland? Ligt het onroerend goed dicht bij een autostrade of bij het openbaar vervoer? Zijn er scholen en winkels in de omgeving.
  • Bij het verhuren van een pand wordt een locatieve plaatsbeschrijving opgesteld die huurder en eigenaar ondertekenen. Dit vermijdt discussie in de toekomst of bij beëindiging van het huurcontract. Na de huur kan een staat van vergelijking opgemaakt worden.
  • Voor de start van werken (afbraak/renovatie) worden de aanpalende gebouwen beschreven. Ook het openbaar domein wordt dikwijls beschreven. Dit om evt. schade te kunnen vaststellen na de werken. Na de werken kan een staat v. vergelijking opgemaakt worden. Meer en meer vragen aannemers ook tijdens de werken een staat v. vergelijking. Bvb tussen de sloopwerken en de funderingswerken.
Wanneer de plaatsbeschrijving wordt opgesteld door een onafhankelijke deskundige, betalen de verhuurder en de huurder elks de helft van de kosten wanneer het een plaatsbeschrijving voor aanvang huur of concessie betreft. Indien het een plaatsbeschrijving voor aanvang werken betreft, is het erelonen van de deskundige ten laste van de aannemer.

Nog vragen? We adviseren u graag?

Projecten in Zonnebeke

STRIPE